28 augusti 2022
13:00

Huddinge IF 3 Svart

Referat: Älta IF 3 - Huddinge IF 3 Svart

Returen mot Älta IF gick på Älta Idrottplats alldeles bredvik natursköna Ältasjön. Vi hade tur med vädret då prognosen lovade kraftigt regn men det kom först efter matchen på vägen hem till Huddinge. Matchen inleder vi på ett mycket bra sätt och får in bollen i mål redan i den tredje minuten genom Amadeus E. assisterad av Yusuf A. Vi dominerar den första halvan av den första halvleken men Älta jobbar sig sakta men säkert in i matchen och tar över den andra delen av den första perioden och fullt logiskt kommer reduceringen i den 21:a minuten. Ställningen var 1-1 efter den första perioden och vi var glada över att det kom en periodpaus då vi var ganska tillbakapressade. I den andra perioden repar vi nytt mod och tar tillbaka taktpinnen. Harry P.T. gör 2-1 i den 34:e minuten efter en ny fin assist av Yusuf A. och i den 42:a minuten hittar William B. målet till 3-1. Lite slarv i uppspelet leder till en reducering till 3-2 i den 45.e minuten. Moritz K. gör ett psykologiskt viktigt mål i den 48:e minuten efter en fin dribbling och skott på assist av William B. Ställningen var 4-2 inför den sista perioden. Hemmalaget inleder den tredje perioden med att skjuta ett kanonhårt skott i ribbkrysset. Istället så kan vi kort därefter utöka ledningen till 5-2 genom Amadeus E. på assist av Mert I.C. I slutet av matchen så i en snabb omställning får vi upp bollen till Moritz K. som tar med sig bollen uppåt och frispelar den vindsnabbe Mert I.C som fastställer slutresultatet till 6-2.

Slutresultat: Älta IF - Huddinge IF 2-6

Gult kort: Charlie B. och Mirac K.